Δράσεις Συλλόγου 2015

Δράσεις Δεκεμβρίου 2015

  • Οργανώσαμε bazaar στο σχολείο μας με τη συμμετοχή γονέων προκειμένου να ενισχύσουμε το χημείο του σχολείου μας.
    Ενεργή συμμετοχή είχαν οι μητέρες: Γκόγκου Άννα, Σμυρνή Ειρήνη, Παραδεισανού Ελένη, Γούτογλου Μαρία, Ατσωνίου Μαρία, Μηλιώνη Βιβιάνα, Λουζιώτη Έφη, Ραγκούση Στεφανία, Λιβέρη Διονυσία, Καρυωτάκη Μαρία, Καλογεράκη Εύη, Κοσκόρου Τάνια, Κονδύλη Κων/να, Καραγιαννίδου Μαίρη καθώς και οι παλιές μας μαθήτριες: Σιγανού Ανθούσα και Σκούταρη Βαρβάρα, οι οποίες, τόσο με τις δημιουργίες τους όσο και με τη βοήθειά τους βοήθησαν στο σκοπό μας.
    Επίσης ευχαριστούμε τον Σύλλογο Σωρού ο οποίος κατά τη διάρκεια του bazaar διασκέδασε τους μαθητές μας και τους προσέφερε λιχουδιές και ποτά.
  • Βοηθήσαμε ενεργά τους Σύριους πρόσφυγες οργανώνοντας δύο αποστολές μεταφοράς ειδών που ζητήθηκαν από το Δήμο Γαλατσίου και προσφέρθηκαν σε πληθώρα από τους γονείς του σχολείου μας.
  • Βοηθήσαμε στο bazaar που οργανώθηκε από τα παιδιά του ΣΤ1 και τη δασκάλα τους κα Ευτυχία Ντάλα. Τα έσοδα αυτού διατέθηκαν στην αγορά αναπηρικού αμαξίδιου κόστους 750€ σε νεαρό άτομο.
  • Διαθέσαμε φωτογραφικό πακέτο στα παιδιά μας με ατομικές και ομαδικές φωτογραφίες τους.
  • Δώσαμε μικρά δωράκια σε όλους τους μαθητές μας την παραμονή των διακοπών τους.

 

Δράσεις Νοεμβρίου 2015

  • Πραγματοποιήσαμε τη Γ.Σ.
  • Κάναμε ομαδική φωτογράφηση των παιδιών μας.
  • Παρείχαμε τα λουλούδια της παράστασης της 17ης Νοέμβρη που δόθηκε από τα παιδιά της Δ’ τάξης.

Δράσεις Οκτωβρίου 2015

Μεριμνήσαμε δραστικά, τοποθετώντας κολωνάκια και κώνους με τη βοήθεια του Δήμου και του Αντιδημάρχου κ.Ζήκου αλλά και πινακίδες με τη βοήθεια της κυρίας Παπαγεωργίου μητέρας του σχολείου μας ώστε να δημιουργήσουμε ασφαλή διέλευση των μαθητών στην είσοδο του σχολείου.

Στείλαμε στους γονείς του σχολείου μας αλλά και σε διάφορες εταιρίες προτροπή να μας παρέχουν τεχνικό εξοπλισμό που το σχολείο μας έχει ανάγκη. Ήδη έχουμε την ευγενική χορηγία ενός κομπιούτερ από τον κ.Βάλλα, γονέα του σχολείου μας.

Προχωρήσαμε στην εκ νέου ομαδική ασφάλιση των παιδιών μας εντός σχολείου με έξοδα του Συλλόγου μας.

Τοποθετήθηκε βιβλιοθήκη σε αίθουσα του σχολείου, δωρεά της κυρίας Καλογεράκη, προέδρου του συλλόγου μας.

Δράσεις Σεπτεμβρίου 2015

Καλωσορίσαμε τα πρωτάκια μας με μπαλόνια και τα βιβλία της πρώτης γραφής τους.

Σε συνεργασία με τις δασκάλες της πρώτης και της έκτης τάξης εφαρμόσαμε το πρόγραμμα της "υιοθεσίας" για τα πρωτάκια μας, από τα εκτάκια μας.

Πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τους γονείς της Α' Δημοτικού για να τους ενημερώσουμε σχετικά με το σύλλογό μας και το σχολείο μας.

Ξεκινήσαμε τις εξωσχολικές μας δραστηριότητες: Σκάκι, Ζωγραφική, Θεατρικό παιγνίδι, Μοντέρνος χορός, Κεραμική, Ρητορική,

Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σωρού, μοιράσαμε σχολικά είδη σε κάθε τμήμα σε παιδιά που τα είχαν ανάγκη ή κληρώθηκαν.

Δράσεις Απριλίου 2015

Φτιάξαμε αναμνηστικά D.V.D. και λευκώματα για τα παιδιά της ΣΤ' .

Ολοκληρώσαμε την ενεργειά μας για να αποκτήσουμε λογότυπο του συλλόγου μας, από τις δημιουργίες γονέων του σχολείου μας. Νικητής αυτής της προσπάθειας ήταν η κ. Μαρία Γούτογλου.

Σε συνεργασία με το κέντρο ημέρας Ε.ΠΑ,ΨΥ  διοργανώσαμε ημερίδα για το σχολικό εκφοβισμό με μεγάλη συμμετοχή γονέων και όλου του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου μας.

Δράσεις Ιουνίου 2015

Δώσαμε αναμνηστικά λευκώματα στα πρωτάκια μας.

Πραγματοποιήσαμε εκδρομή στο ADVENTURE  PARK στη Μαλακάσα με μεγάλη συμμετοχή παιδιών-γονέων.

Χορηγήσαμε μπλουζάκια της σχολικής θεατρικής παράστασης της ΣΤ' Δημοτικού.

Κάναμε αποχαιρετιστήριο πάρτυ για τα παιδιά της ΣΤ' το οποίο περιλάμβανε μπάνιο σε πισίνα, φαγητό και αποχαιρετιστήρια δώρα. Τα συνοδεύσαμε μαζί με τη δασκάλα μας κ. Κατερίνα Σταμάτη.

Διοργανώσαμε πολιτιστική μουσική εκδήλωση στο σχολείο μας με πρωταγωνιστή τον κ. Γιώργο Υδραίο και την ορχήστρα του.  Συνχορηγοί μας ήταν ο Δήμος Αμαρουσίου και οι γονείς του σχολείου μας κ. Παναγάκος Μίλτος και κ. Νικολοπούλου-Μπάρλα Γιούλα.

Δράσεις Μαϊου 2015

Ολοκληρώσαμε την ενέργειά μας για το μάζεμα πλαστικών καπακιών στο σχολείο μας προκειμένου να αγοραστεί αναπηρικό αμαξίδιο σε παιδί από την Εταιρία  Πρόληψης Ατυχημάτων.  Ξεπεράσαμε τα 500 kg! Συμμετέχοντας στην αθλητική γιορτή του σχολείου δωρίσαμε σε όλα τα παιδιά του σχολείου αναμνηστικές κονκάρδες γι'αυτήν την εξαιρετική τους προσπάθεια.  Ιδιαίτερα στο Γ1 που υπήρξε ο νικητής σ'αυτήν την προσπάθεια (111 κιλά!) δωρίσαμε όπως είχαμε αρχικά ανακοινώσει ένα απόγευμα στο Λούνα-Πάρκ ΑΗΔΟΝΑΚΙΑ στο οποίο τα συνοδεύσαμε.  Ευχαριστούμε τον κ. Φώτη Μάντζιο, γυμναστή του σχολείου μας για την αμέριστη βοήθεια του.

Δράσεις Μαρτίου 2015

Αγοράσαμε 6 παραδοσιακές στολές για το βεστιάριο του σχολείου.

Κινητοποιήσαμε τα δημοτικά συνεργεία προκειμένου στο σχολείο μας να γίνει περιποίηση του κήπου, να μπεί αυτόματο πότισμα σε κομμάτι του και να καθαριστεί από τις κάμπιες.  Άμμεση ανταπόκριση σε αυτό είχε ο αντιδήμαρχος πρασίνου κ. Γιώργος Ζήκος.

Ξεκίνησε η θεατρική ομάδα γονέων με την καθοδήγηση της δασκάλας μας κυρίας Ευτυχίας Ντάλα.

Συμμετείχαμε με 2 ομάδες στο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού Βόρειου Τομέα όπου λάβαμε σημαντικές διακρίσεις.

Ξεκίνησε να λειτουργεί η δανειστική βιβλιοθήκη μας για μικρούς και μεγάλους. Βιβλία αγοράσαμε:
α) με τα έσοδα του BAZAAR των Χριστουγέννων.
β) μας έφεραν γονείς του σχολείου μας  
γ) μας χορήγησε ο εκδοτικός οίκος ΨΥΧΟΓΙΟΣ κατόπιν παραίνεσης της κ. Φαίης Παπαδακάκη μητέρας παιδιού του σχολείου μας.
Βιβλιοθηκάριος είναι η κ. Ξένια Γκέρτσου μητέρα παιδιού του σχολείου μας και βοηθά η κ. Δέσποινα Καρμίρη δασκάλα του σχολείου.

Δράσεις Φεβρουαρίου 2015

Κάναμε το αποκριάτικο πάρτυ μας με χορό, τραγούδι, φαγητό και λαχειοφόρο αγορά με πλούσια δώρα.

Ξεκινήσαμε τη δραστηριότητα "Γυμναστική για μαμάδες"

Διοργανώσαμε εσωτερικό πρωτάθλημα σκάκι υπό την επίβλεψη του δασκάλου μας στο σκάκι κ. Παπαδημητρίου, όπου δώσαμε κύπελο στους νικητές και μετάλια σε όλα τα παιδιά.

Δράσεις Ιανουαρίου 2015

Δώσαμε στα παιδιά μας βασιλόπιτες για καλή χρονιά και δώρο MP3 για το φλουρί. Κόψαμε βασιλόπιτα και στους δασκάλους.
Όλες οι βασιλόπιτες ήταν ευγενική χορηγία γονέα του σχολείου μας.

Ξεκινήσαμε τις δραστηριότητες για γονείς με ΡΙΝG-PONG και δωρεάν μαθήματα δημιουργίας WEB-SITE τα οποία δίδονται από το γονέα του σχολείου μας κ. Τασιόπουλο.

Συμμετείχαμε ενεργά  στην αναδάσωση του Πεντελικού όρους και διευκολύναμε τη μετάβαση γονέων και παιδιών με τη δημοτική συγκοινωνία.  Το συντονισμό της δράσης αυτής ανέλαβε η αντιπρόεδρος του συλλόγου μας κ. Γιούλα  Μπάρλα.