Δράσεις Συλλόγου 2014

Δράσεις Δεκεμβρίου 2014

Μαζέψαμε τρόφιμα με τη βοήθεια όλων των γονέων τα οποία δώσαμε στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Με τη βοήθεια των μητέρων Ριτσοτάκη Λ., Καλογεράκη Ε., Λάμπρου Τ., Παλαμάρα Β., Φωτίκα Ε., πλύναμε παλιά ξεχασμένα ρούχα στο υπόγειο του σχολείου μας με σκοπό να διατεθούν στο Λύρειο Ίδρυμα.

Πλύναμε όλες τις κουρτίνες του σχολείου μας με τη βοήθεια των μητέρων Λεπίδου Φ.,Καλογεράκη Ε., Ριτσοτάκη Λ., Μπάρλα Γ., Παπαϊωάννου Μ., Τσικρίκη Κ. αλλα και των δασκάλων μας Καπονικολού Χ. και Βελεγράτη Χ,.

Οργανώσαμε θεατρική παράσταση με χριστουγεννιάτικο θέμα η οποία δόθηκε εθελοντικά από το γονέα του σχολείου μας κ. Νίκο Λάϊο και τη θεατρική ομάδα.  Ακουλούθησε μικρή χορευτική επίδειξη των παιδιών μας με τη βοήθεια της δασκάλας τους κ. Μ. Κουρσιούνη.

Δημιουργήσαμε Bazaar  με έργα κεραμεικής των παιδιών μας αλλά και με χειροτεχνίες και γλυκίσματα γονέων του σχολείου μας Γκόγκου Α., Λουζιώτη Ε., Λάμπρου Τ., Ραγκούση Σ.,  Γούτογλου Μ., Χαραλαμποπούλου Ν., Τσικρίκη Κ., Τζάνε Γ., Μηλιώνη Β., Ατσωνίου Μ, Mερεβή Ε.  Τα έσοδα του Bazaar θα διατεθούν για αγορά βιβλίων για τη δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης στο σχολείο μας, τόσο για τα παιδιά μας όσο και για μας.

Αρχίσαμε να μαζεύουμε βιβλία σε καλή κατάσταση για την βιβλιοθήκη μας.

Δώσαμε στα παιδιά μας ολοκληρωμένω φωτογραφικό πακέτο, δράση η οποία είχε ξεκινήσει από το Νοέμβριο.

Δράσεις Νοεμβρίου 2014

Φωτογράφηση  των  παιδιών  για  να  δημιουργηθούν  τα  ετήσια  σχολικά  τους  ημερολόγια 

Αρχίσαμε να φτιάχνουμε επιδαπέδια παιχνίδια στο σχολείο μας με συνεργασία των κ.Φώτη Μάντζιου ,γυμναστή του σχολείου μας και των Φωτεινή Αγγέλου και Τάνιας Κοσκόρου γραμματέα και ταμία αντίστοιχα του συλλόγου μας.

Ενισχύσαμε οικονομικά ,αγοράζοντας εργαλεία κηπουρικής ,την περιβαλλοντική μας ομάδα.

Πήγαμε την εκδρομή μας σε Μυκήνες και Ναύπλιο, με πρωτοφανή συμμετοχή 150 ατόμων, μέρη στα οποία ξεναγηθήκαμε εθελοντικά από τον κύριο και την κυρία Αγγέλου διπλωματούχους ξεναγούς,γονείς του σχολείου μας αλλά και από την κυρία Μυρτώ Λεμπέση συγγενή αυτών, επίσης διπλωματούχο ξεναγό. 

Αρχίσαμε συλλογή πλαστικών καπακιών σε κάθε τμήμα του σχολείου μας προωθώντας τόσο την ιδέα της ανακύκλωσης όσο και την προσπάθεια βοήθειας αναπήρων συμπολιτών μας ,αφού με τη συγκεκριμένη δράση αγοράζεται από εταιρία ανακύκλωσης αναπηρικό αμαξίδιο για άπορο ανάπηρο συμπολίτη μας.

Οργανώσαμε μάθημα πρώτων βοηθειών για τους δασκάλους του σχολείου μας το οποίο εθελοντικά παρέδωσε η κυρία Θεοφανώ Κόντη ,καρδιολόγος, μητέρα παιδιού του σχολείου μας.

Με δική μας πρωτοβουλία τοποθετήθηκε από το Δήμο πεζοφάναρο μπροστά από το σχολείο μας επί της οδού Σωρού.

Προωθήσαμε την ευγενική εθελοντική προσφορά 2 υπολογιστών (προκειμένου να λειτουργήσουν οι διαδραστικοί πίνακες της πρώτης δημοτικού)  από τον  γονέα του σχολείου μας κ.Αχμάτ.

 

Δράσεις Οκτωβρίου 2014

Ασφαλίσαμε τα παιδιά του σχολείου μας για την περίπτωση ατυχήματος εντός του σχολείου.

Εγκαινιάσαμε την ιστοσελίδα μας.

Δράσεις Σεπτεμβρίου 2014

Νομιμοποιήσαμε το σύλλογό μας ενεργοποιώντας ένα ξεχασμένο Α.Φ.Μ

Καλωσορίσαμε τα πρωτάκια μας με μπαλόνια και τους κάναμε δώρο τα βιβλία πρώτης γραφής, ενώ παράλληλα συναντηθήκαμε σε μία πρώτη γνωριμία με τους γονείς τους.

Δράσεις Ιουνίου 2014

Δώσαμε αναμνηστικό DVD στα παιδιά της έκτης δημοτικού που περιλαμβάνει συνεντεύξεις τους όπως επίσης και όμορφες κουβέντες από τις δασκάλες τους.

Φτιάξαμε λευκώματα αναμνηστικά για τα παιδιά της πρώτης που περιέχουν φωτογραφίες, σκέψεις, τα πρώτα γραμματάκια και τις ζωγραφιές τους όπως επίσης και όμορφα λόγια από τις δασκάλες τους.

Κάναμε αποχαιρετιστήριο δώρο στα παιδιά της έκτης μας μία βραδιά με φαγητό, bowling, και ποτό με την παρέα και των δασκάλων τους.

Κάναμε Bazaar κεραμεικής με έργα παιδιών μας και των δασκάλων τους, κυρίας Μαρίας Ατσωνίου και κυρίου Νίκου Γαγιάτσου γονέων παιδιών του σχολείου μας. Τα έσοδα από το Bazaar θα διατεθούν για να δημιουργηθεί δανειστική βιβλιοθήκη στο χώρο του σχολείου μας.

Πραγματοποιήσαμε ανοικτό μάθημα με τους δασκάλους των δραστηριοτήτων μας.

Φέραμε την ορχήστρα ΕΜΜΕΤΡΟΝ η οποία συνόδεψε την χορωδία του σχολείου μας στην γιορτή που διοργάνωσε η έκτη δημοτικού στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Στην γιορτή αυτή συμμετείχε εθελοντικά και ο κύριος Υδραίος ο οποίος τραγούδησε μαζί με την χορωδία μας τραγούδια από το "ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ"

Δράσεις Μαΐου 2014

Κάναμε εσωτερικό πρωτάθλημα σκάκι στο σχολείο μας με την επίβλεψη του κυρίου Γιάννη Παπαδημητρίου, δασκάλου στην δραστηριότητα  "Σκάκι".

Υπήρξε έμπρακτη βοήθεια για φύλαξη των παιδιών στις δραστηριότητες από γονείς του σχολείου μας.

Δράσεις Απριλίου 2014

Δημιουργήσαμε καλλωπιστικό παρτέρι στην κάτω είσοδο του σχολείου μας με την συνεργασία γονέων και την ευγενική χορηγία κατά το ήμισυ των εξόδων του Συλλόγου Σωρού.

Έγινε διάλεξη ιατρικού περιεχομένου στο χώρο του σχολείου μας με την επίβλεψη-οργάνωση-εισήγηση της κυρίας Γιούλας Μπάρλα γονέα του σχολείου μας και αντιπροέδρου του συλλόγου μας.

Αγοράσαμε και τοποθετήσμα πίνακα ανακοινώσεων στο Β' κτήριο του σχολείου μας.

Δώσαμε ερωτηματολόγια στους γονείς προκειμένου να μας γνωστοποιήσουν θέματα τα οποία τους απασχολούν όπως επίσης και προτάσεις τους για το σχολείο μας, καθώς επίσης και για να μπορέσουμε να έχουμε οργανωμένη ηλεκτρονική επικοινωνία.

Περιποιηθήκαμε πολλές φορές τον κήπο μας με την εθελοντική εργασία του κυρίου Preni Elezi, γονέα του σχολείου μας,

Δράσεις Μαρτίου 2014

Αγοράσαμε 20 ρακέτες πινγκ-πόνγκ.

Αγοράσαμε 20 παραδοσιακές στολές για το σημαιοφόρο και τους παραστάτες της παρέλασης της 25ης Μαρτίου με σκοπό να ενισχύσουμε και να τελειοποιήσουμε το βεστιάριο του σχολείου μας.

Μαζέψαμε παιχνίδια και γραφική ύλη με σκοπό να ενισχύσουμε τα πρωτάκια μας με πρωτοφανή συμμετοχή όλων των γονέων.

Φτιάξαμε εγκατάσταση για να μπορέσει να λειτουργήσει ο τροχός της κεραμικής, με την εθελοντική εργασία του κυρίου Δημήτρη Γράνικα, γονέα τους σχολείου μας.

Περιποιηθήκαμε την αίθουσα που μας παραχώρησε ο διευθυντής του σχολείου προκειμένου ο σύλλογός μας να έχει στέγη, με την εθελοντική εργασία του κυρίου Γιάννη Βλαχογιάννη γονέα του σχολείου μας.

Δράσεις Φεβρουάριου 2014

Διοργανώσαμε αποκριάτικο πάρτυ με πολλά δώρα με την χορηγία ποτών και ανψυκτικών από την κάβα Αντωνάτου και την ενίσχυση του Συλλόγου Σωρού, και με την βοήθεια πολλών γονέων πόσο για τον μπουφέ όσο και την φύλαξη.

Συναντηθήκαμε σε σχολικό συμβούλιο με τους δασκάλους και τον Διευθυντή όπου ακούσαμε τους προβληματισμούς τους και μας εξέθεσαν τις ανάγκες του σχολείου μας.

Πήγαμε ολοήμερη εκδρομή στο  μουσείο της Βραυρώνας όπου παρακολουθήσαμε την εθελοντική ξενάγηση του κυρίου Αργύρη Αγγέλου, γονέα του Σχολείου μας.

Τοποθετήθηκαν άμεσα κατεστραμμένα πλακάκια της εισόδου με την εθελοντική εργασία των κυρίων Τζιράκη και Δεναξά γονέων του σχολείου μας.