Πρόγραμμα Μονοήμερης Εκδρομής στην Αίγινα

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Η οργάνωση της εκδρομής στην Αίγινα που θα γίνει την Κυριακή 20 Μαΐου,  προχωρά με γοργούς ρυθμούς και οι συμμετοχές μας συγκεντρώνονται.

Το πρόγραμμα της εκδρομής διαμορφώθηκε ως εξής:

Αναχώρηση από το σχολείο περίπου στις 07.00 (η αναχώρηση εξαρτάται από τα δρομολόγια των ferry boat) το πρωί με πούλμαν προς το λιμάνι του Πειραιά,  απ’ όπου θα επιβιβαστούμε στο ferryboat για Αίγινα.

Φθάνοντας στο νησί, αρχικά θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το λόφο της Μεσαιωνικής Χώρας της Αίγινας. Ο Άγιος έζησε εκεί από το 1908 έως και το 1920 όπου κοιμήθηκε. Ο τάφος και τα λείψανα του θαυματουργού Αγίου Νεκταρίου αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα της ορθοδοξίας και πολλοί πιστοί μαρτυρούν ότι τον έχουν ακούσει να χτυπάει με τη Ράβδο του,  υποδηλώνοντας με τον τρόπο αυτό την Παρουσία του ανάμεσά μας.

Επόμενος προορισμός είναι ο Ναός της Αφαίας Αθηνάς, όπου η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο είναι προαιρετική, με κόστος 3€ για τους συνοδούς γονείς και ελεύθερη για τα παιδιά.  Εκεί θα μαγευτούμε από τη θέα και θα γοητευτούμε από τον μυστικισμό που προκαλεί η ύπαρξή του στο συγκεκριμένο γεωγραφικό σημείο, αφού δημιουργεί ισοσκελές τρίγωνο με τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και τον Ναό του Ηφαίστου στο Θησείο της Αθήνας, ένα από τα ιερά τρίγωνα της αρχαιότητας.

Στην συνέχεια κατηφορίζοντας ανάμεσα από πευκοδάση, θα φθάσουμε στην δημοφιλή και αγαπημένη παραλιακή περιοχή πολλών τουριστών, Αγία Μαρίνα. Στην οργανωμένη παραλία της θα έχουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο για να κολυμπήσουμε και να γευματίσουμε.

Θα ακολουθήσει επιστροφή στο λιμάνι της Αίγινας, όπου και πάλι θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ ή παγωτό και αναζήτηση των νοστιμότερων φιστικιών και προϊόντων φιστικιού Αιγίνης, πριν την αναχώρησή μας για Πειραιά.

Μέχρι τις 20.30 προβλέπεται να έχουμε επιστρέψει στο σχολείο, γεμάτοι εικόνες, εμπειρίες και αξέχαστες στιγμές με τους φίλους μας.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι δηλώσεις συμμετοχής θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 7 Μαΐου.

To ΤΕΛΙΚΟ πρόγραμμα θα ανακοινωθεί λίγες μέρες πριν την εκδρομή και θα είναι συνάρτηση του αριθμού των ατόμων που θα δηλώσουν συμμετοχή και της τελικής διαθεσιμότητας εισιτηρίων στο ferry boat.