Δράσεις Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Οκτ.2016 - Οκτ.2017

Οκτώβριος 2016

1.     Τακτοποίηση οικονομικών εκκρεμοτήτων Συλλόγου (πρόστιμο Εφορίας) παρελθόντων ετών (2014).

2.     Οργανώσαμε την ετήσια σχολική  φωτογράφηση, με αναμνηστικά για το κάθε παιδί.

Δεκέμβριος 2016

3.     Οργάνωση και διεξαγωγή Χριστουγεννιάτικου Bazaar.

4.     Τοποθέτηση κολωνακίων μπροστά από τα πεζοδρόμια του σχολείου, για την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών.

5.     Έκδοση τραπεζικού λογαριασμού για τον Σύλλογο στην Τράπεζα  Πειραιώς .

Ιανουάριος 2017

6.     Αγοράσαμε πρωτοχρονιάτικες βασιλόπιτες με φλουρί και δώρα, σε κάθε τμήμα ξεχωριστά, καθώς και μία βασιλόπιτα για τους δασκάλους.

Φεβρουάριος 2017

7.     Κατασκευή καινούριας υδρορροής στο νέο κτίριο

8.     Οργάνωση Αποκριάτικου πάρτυ στον χώρο του σχολείου, με λαχειοφόρο αγορά και πλούσια δώρα. Σημαντική η βοήθεια του Συλλόγου Σωρού της κάβας Αντωνάτου και του κ. Βλαχογιάννη Γιάννη.

9.     Αλλαγή δύο κουδουνιών στο νέο κτίριο.

10.   Σταθεροποίηση αλεξικέραυνων στον εξωτερικό χώρο του σχολικού κτιρίου.

11.   Διοργάνωση αγώνων σκακιού, με αναμνηστικά διπλώματα για όλους τους συμμετέχοντες  σε συνεργασία με τον δάσκαλο κ. Παπαδημητρίου.

12.   Επαναλειτουργία πεζοφάναρου στην οδό Σωρού

13.   Συλλογή υπογραφών από γονείς του σχολείου για νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κατάθεσή τους στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου.

14.   Επισκευή φωτισμού στα καμαρίνια της αίθουσας εκδηλώσεων και λοιπές ηλεκτρολογικές εργασίες με την βοήθεια του κ. Γράνικα.

15.   Κατασκευή καροτσιού μεταφοράς για να διευκολύνονται οι μεταφορές καρεκλών και άλλων μικροεπίπλων σε περιόδους εκδηλώσεων με την βοήθεια του κ. Γράνικα.

16.   Σε συνεργασία με την κ. Δημάκη, δασκάλα της Ε Δημοτικού, αγοράσαμε τον απαραίτητο  εξοπλισμό του χημείου για την κάλυψη των ελλείψεών του.

Μάρτιος 2017

17.   Μοιράστηκαν βραχιολάκια του Μάρτη σε όλα τα παιδιά σύμφωνα με το έθιμο και την παράδοση.

18.   Ενοικίαση κόκκινων σαρώθρων για μηνιαίο καθαρισμό του σχολείου, την περίοδο των 10 μηνών λειτουργίας του, με σκοπό την διευκόλυνση των υπαλλήλων καθαρισμού, ώστε να έχουμε ακόμα καθαρότερο σχολείο.

19.   Καλλωπισμός παρτεριού της εισόδου του νέου κτηρίου (κλάδεμα, λίπανση, αυτόματο πότισμα, ύφασμα εδαφοκάλυψης και τοποθέτηση πλακών για την απώθηση «περαστικών» κατοικίδιων).

20.   Οργάνωση ημερήσιας εκδρομής 75 ατόμων στα Καλάβρυτα (Μέγα Σπήλαιο, Μνημείο Ολοκαυτώματος, Σπήλαιο Λιμνών, Μονή Αγίας Λαύρας), ο σκοπός της οποίας ήταν εκπαιδευτικός αλλά και  να γνωριστούν καλύτερα οι γονείς και τα παιδιά ΟΛΟΥ του σχολείου.

Απρίλιος 2017

21.   Συμμετοχή με την ποδοσφαιρική ομάδα της Ε και ΣΤ  του σχολείου μας, υπό την καθοδήγηση του γυμναστή μας κ. Νίκου Περιστεράκη, στους αγώνες ποδοσφαίρου στα πλαίσια του «Τουρνουά Αλληλεγγύης», που διοργάνωσε η Ένωση Γονέων Αμαρουσίου προκειμένου να συλλέξουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.

Μάιος 2017

22.   Προσφορά αναμνηστικού κολάζ φωτογραφιών  όλων των τμημάτων στη διεύθυνση του σχολείου, για το έτος 2016-2017.

23.   Συνέχιση της δράσης συλλογής καπακιών για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου (πάνω από 1 τόνο). Ευχαριστούμε τις κ. Καλογεράκη Εύη και Κοσκόρου Τάνια  για την αμέριστη βοήθειά τους.

24.   Δώσαμε αναμνηστικό δώρο σε όλα τα παιδιά του τμήματος που κατάφερε να συγκεντρώσει τα περισσότερα καπάκια, ως συμβολική επιβράβευση (χειροποίητο μπρελόκ και το αρχικό γράμμα κάθε παιδιού).

25.   Διοργάνωση αγώνων σκακιού με απονομή διπλωμάτων συμμετοχής, μεταλλίων και κυπέλων στους νικητές σε συνεργασία με τον δάσκαλο κ. Παπαδημητρίου.

Ιούνιος 2017

26.   Διοργάνωση αποχαιρετιστήριου πάρτι για την ΣΤ  τάξη, στην πισίνα του Maroussi Tennis Club και δώρο αποχαιρετιστήριο λεύκωμα και dvd σε κάθε παιδί. Ο Σύλλογος συνόδευε τα παιδιά  μαζί με τις δασκάλες τους.

Σεπτέμβριος 2017

27.   Ανανέωση δραστηριοτήτων για το έτος 2017-2018, έχοντας μεριμνήσει από το καλοκαίρι να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και αιτήσεις προς τη  Διεύθυνση του Σχολείου και τον δήμο Αμαρουσίου για την παραχώρηση του χώρου.

28.   Καλωσόρισμα της Α΄τάξης Δημοτικού με το τετράδιο πρώτης γραφής και  μπαλόνι δώρο.

29.   Ανάληψη πρωτοβουλίας στο αίτημα του νέου Διευθυντή ώστε πολύ γρήγορα να καλυφθεί η θέση του βοηθού σίτισης από εθελοντή γονέα και έτσι να έχουν τα παιδιά ζεστό φαγητό.

30.   Ορίστηκε εθελοντής βιβλιοθηκάριος για τη νέα χρονιά. Ευχαριστούμε την κ. Ασίκη Βιολέτα  για την αμέριστη βοήθεια της.

31.   Πραγματοποιήσαμε ανοικτό μάθημα με τους δασκάλους των δραστηριοτήτων μας.

Οκτώβριος 2017

32.   Ορίστηκε φύλακας εισόδου και καθαρίστρια για την εξυπηρέτηση των δραστηριοτήτων του Συλλόγου.

33.   Κινητοποιηθήκαμε άμεσα με όλους τους δυνατούς τρόπους (επικοινωνία με άλλα σχολεία, δήμο Αμαρουσίου, Ένωση Γονέων, social media, τοπικούς φορείς και επιχειρήσεις) για να βοηθήσουμε παιδί του σχολείου μας που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

34.   Κινητοποιηθήκαμε άμεσα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου ώστε να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες (πλειοδοτικός διαγωνισμός) έναρξης λειτουργίας του κυλικείου του σχολείου. Λήξη Διαγωνισμού 10/11.

35.   Ασφαλίσαμε με ομαδική ασφάλεια τα παιδιά του σχολείου μας για το σχολικό έτος 2017-2018 για τις ώρες παραμονής τους στο σχολείο και τις σχολικές εκδρομές.